Minden, amit tudni kell a magas vérnyomás kezeléséről: interjú a kardiológussal

Az artériás hipertónia a szív- és érrendszer egyik leggyakoribb betegsége.

17,5 millió

Évente 17,5 millió ember hal meg szív- és érrendszeri betegségekben.

85

A halálesetek több mint 85%-a a magas vérnyomás által okozott szívroham és stroke.

95%

A korai szívrohamok és agyvérzések 95%-a megelőzhető.

Miért vékonyodnak el az erek? Hogyan reagál a szív az aggodalomra? Hogyan ismerhetjük fel a szív- és érrendszeri problémákat? Miért jelenik meg a magas vérnyomás a fiataloknál, és hogyan kell kezelni? Erről és még sok más dologról mesélt nekünk a 30 éves tapasztalattal rendelkező kardiológus, Kardos Antal, kardiológus.

— Jó napot kívánok! Mennyi a magas vérnyomásban szenvedők átlagéletkora ma?

— Jó napot kívánok! Minden évben csökken az átlagéletkor. Öt évvel ezelőtt az átlagéletkor 40-45 év volt, ma már 35 év.

Mi az oka ennek?

A magas vérnyomást ma a modern életmód betegségének nevezik. Ez a megemelkedett vérnyomás olyan kulcsfontosságú tényezőknek köszönhető, mint az alacsony fizikai aktivitás, a túlsúly, a túlzott sóbevitel.

Miért növekszik a korral a magas vérnyomás előfordulása?

Ez az érfalak kopásának és öregedésének a következménye. Az artériák merevebbé válnak, ami miatt romlik a szívizom elernyedésének a funkciója. A krónikus hipertónia deformálja az agyi erek vékony falát. Ennek eredményeképpen a fal vagy elvékonyodik és egyszer csak elszakad, vagy pedig deformálódik és megvastagodik, csökkentve az ér nyílását.

— Milyen veszélyei vannak a magas vérnyomásnak?

- A magas vérnyomás a bal kamra szívizom-hipertrófiáját okozhatja, ami szívelégtelenséghez vezet. Az erekben atheroscleroticus plakkok alakulnak ki, ami szívinfarktust vagy stroke-ot okozhat. Ezenkívül a megnövekedett vérnyomás miatt minden szerv szenved: az agy, a szív, a vesék és persze az artériák is.

A stroke és a szívroham a fiataloknak valóban nem olyan veszélyes?

— Ez egy tévhit. A szívroham és a stroke bárkit érinthet, és bármely életkorban megtörténhet (bár természetesen minél idősebb az ember, annál nagyobb a valószínűsége). Ráadásul a középkorú férfiak (40-50 évesek) másfélszer gyakrabban halnak meg stroke-ban, mint a nők. És van egy bizonyos típusú stroke, amely kifejezetten a fiatal férfiaknál fordul elő a leggyakrabban (a 25-35 évesek között) az arteriális vérnyomás hirtelen megemelkedésekor.

A megnövekedett vérnyomás mellett még mindig vannak olyan jelek, amelyek a betegség kialakulásáról beszélnek?

Öt jele van annak, amit az emberek a magas vérnyomáshoz társítanak

  1. közvetlen ébredés utáni fejfájás;
  2. szédülés;
  3. fülzúgás;
  4. A szemek előtt megjelenő fehér foltok;
  5. orrvérzés.

Igaz, hogy a stressz éles vérnyomásugrást idéz elő?

- A válságot nem csak a stressz, hanem a túlzott mentális megterhelés, az alkohol túladagolása vagy a túlzott gyógyszerfogyasztás is okozhatja. Ha súlyos fejfájása van vagy hányingert érez, és a bőrét vörös foltok borítják, hívjon mentőt. Ellenkező esetben agyduzzanattal vagy szélütéssel végződhet a dolog.

— Gyógyítható-e a cukorbetegség?

A magas vérnyomás is, mint bármely más betegség, jobban kezelhető a kezdeti szakaszban. Különösen azoknál az embereknél ad okot a dolog aggodalomra, akiknek a rokonai szívbetegségben szenvedtek, a legtöbb esetben a magas vérnyomás örökletes betegség. A modern terápia már olyan gyógyszereket tartalmaz, amelyek az elavult gyógyszerekkel ellentétben nem zavarják a szénhidrát, a lipid és a purin anyagcseréjét, nincsenek vízvisszatartású hatással a szervezetre, és nem gátolják a központi idegrendszer aktivitását.

Ezek a gyógyszerek valószínűleg nagyon drágák, ugye?

A legtöbb mai modern magas vérnyomás elleni gyógyszer átlagosan 80%-kal drágább, mint az elődjeik. Én a praxisomban egy olcsó, de nagyon hatékony természetes készítményt, az Cardione-et használom. A legfontosabb dolog, amit erről a gyógyszerről el lehet mondani, hogy kúraszerűen lehet szedni, így nem kell egy egész életen át alkalmazni.

Hogyan segít a Cardione, ha az embernek magas a vérnyomása?

— Az Cardione összetételében természetes B-blokkolók és gátlók találhatók, amelyek helyreállítják a szív működését és kontrollálják, hogy az erekbe ne tóduljon ki túl sok vér. Mivel a felesleges véráramlás a tónus csökkenésével együtt a vérnyomás megnövekedését is okozza.

— Hogyan hat ez a készítmény?

Az Cardione szedése közben a beteg biztosítva van a hirtelen vérnyomás ingadozásoktól az éjszakai és a reggeli órákban. A gyógyszer csökkenti a szívizom terhelését, és javítja a vérkeringést, ami lehetővé teszi a stroke gyakoriságának csökkentését, amelyek, mint a miokardiális infarktus is, leggyakrabban kora reggel fordulnak elő. Az éjszakai vérnyomás körülbelül 10% -kal csökken, és a szervezet erre a vérnyomás szintjét támogató katekolamin hormonok felszabadításával reagál. Az Cardione nem csak hígítja a vért, de az eltömődött erekre is tisztító hatással van. Az erek koleszterinnel való szennyeződése a fő oka az artériás hipertenziónak.

— Az Cardione használata a beteg életkorától és attól függ, hogy fennállnak-e valamilyen korlátozások a készítmény szedését illetően?

— Nem. Az életkortól függetlenül használják. Általában a magas vérnyomáshoz szükséges terápiát egyénileg írják elő. A kezelés megkezdése előtt a beteget meg kell vizsgálni, hogy megtudjuk, van-e valamilyen elváltozás a szívben, a vesékben, a mellékvesékben. A vérnyomás pontosabb meghatározásához mindkét kézen végeznek mérést . A magas vérnyomásos megbetegedést gyakran gyomor-bélrendszeri rendellenességek, szívkoszorúér-betegség vagy érelmeszesedés kíséri. Az Cardione különlegessége első sorban abban rejlik, hogy nem befolyásolja a szervek működését. Az egyetlen ellenjavallat az összetevőkre való egyéni intolerancia.

Mikor érezhet javulást a beteg az Cardione szedésekor?

Egy kúra 28 napos. Természetesen az eredmény a magas vérnyomás mértékétől függ, de általánosságban elmondható, hogy az átlagos javulási üteme 3-7 nap. A vérnyomás csökkenni kezd, és vele együtt eltűnik a migrén, a szédülés, a fülzúgás, az időjárásra való érzékenység és az álmatlanság is.

Úgy érti, hogy az Cardione nem csak a vérnyomást csökkenti?

Bonyolultan működik:

  • helyreállítja a vérkeringést és az erek feszességét;
  • megtisztítja a véredényeket a koleszterin plakkoktól;
  • javítja a szív- és érrendszer állapotát;
  • megakadályozza az ateroszklerózis kialakulását.

— Nagyon köszönöm az interjút. Már csak egy kérdésem maradt: hol lehet hozzájutni az Cardione-hez ?

— Köszönöm a meghívást. A betegeimnek azt szoktam tanácsolni, hogy a gyártó hivatalos honlapján szerezzék be az Cardione-et. Ez védelmet nyújt a hamisítványoktól, és így kedvezményes áron juthatnak hozzá a termékhez.

Van ideje megrendelni a Cardione-et. Az akció időtartamából fennmaradt idő 09:49
39$ 78$

Válassza ki az országot:

Kérjük, adja meg a nevét:

Adja meg a telefonszámát:

Hozzászólások
Albert
03.11.20
Anyámnak csökkentik a gyógyszerek a vérnyomását, de a szíve megerősítésére semmit sem szed. Remélem, ez az interjú majd meggyőzi őt.
Deres Emma
04.11.20
A vérnyomással nem lehet viccelni. Szóval jobb, ha nem csak egyszerűen levisszük a vérnyomást, hanem kezeljük is.
Béres Tamás
05.11.20
Nekem is voltak problémáim. Volt olyan, hogy nem tudtam rendesen dolgozni és úgy egyáltalán élni. Állandó jelleggel szedtem a tablettákat a magas vérnyomásra, ezért problémák kezdődtek a májammal is. Az orvosom írta fel az Cardione-et. Szedtem egy hónapig, majd az ingadozások elmúltak, mintha soha nem is lettek volna. A vérnyomásom normalizálódott (160-170/95-100 volt), és most 130-120/80-85 stabilan, anélkül, hogy bármilyen más tablettát szednék. Remekül érzem magam, és már nem vagyok olyan fáradékony sem.
Szilvia
06.11.20
Köszönöm, hogy megírták ezt az érdekes cikket! Minden hipertóniásnak hasznos lenne olvasnia erről és többet megtudnia a korszerű kezelési módszerekről.
Leskai Laura
07.11.20
Nekem is magas a vérnyomásom, ki kell próbálnom. Egyszer és mindenkorra meg akarom oldani a problémát!
Hangyál Ottó
08.11.20
Nekem nem sikerült egyszer és mindenkorra megszabadulni a magas vérnyomástól, de a megfelelő kezelésnek köszönhetően sikerült stabilizálnom a vérnyomásom. Ami az orvosom érdeme. Ő választotta ki nekei a vérnyomáscsökkentő gyógyszert és az erek tisztításáért felelős Cardione készítményt. Naponta kétszer szedem, egy-egy tablettát. Hat hónapja rendben van a vérnyomásom, frissnek érzem magam. Szóval minden rendben.
Alexandra
09.11.20
Pontosan ez az, amit már olyan régóta keresek! Köszönöm.
Rénes Olivér
10.11.20
Anyának is venni kell egy ilyet, mert állandóan szedi ezeket a gyógyszereket, pedig az összes egy igazi méreg.
Terebes András
11.11.20
Több mint 40 éve élek magas vérnyomással! A tabletták többé kevésbé kontrollálják a vérnyomásom, de ha nem szedem a tablettákat, akkor könnyen kockáztatom, hogy feldobom a talpam.
Petri Károly
12.11.20
20 éve járok a magas vérnyomásommal egy belgyógyászhoz. Most 58 éves vagyok, szóval hogy mindenkinek világos legyen,mikor is kezdődött ez nálam. Folyamatosan szedek különböző tablettákat, hogy a vérnyomásomat a határok között tartsam. Ez segített, de ha nem szedem őket reggel, estére felugrik a vérnyomásom. A barátaim ajánlottak nekem egy jó orvost, ő írta fel az Cardione-et. Az életem jobbra fordult. A vérnyomásom normalizálódott, a fájdalom és a fülzúgás is elmúlt, és már nem szúr többé a mellkasom. Jobban is alszom, annak ellenére, hogy én már így is szenvedek az álmatlanságtól egész életemben. Tudják, soha nem hittem semmilyen orvosi módszerben vagy technikában, a hagyományos módszereket kivéve. De elkezdtem a kezelést az Cardione készítménnyel, és azt kell, hogy mondjam, hogy tévedtem, és túl sokáig szedtem a káros és komoly gyógyszereket. Ha helyesen kezdtem volna el a kezelést, nem lenne most gond a vesémmel. De a lényeg az, hogy most nincs probléma a vérnyomásommal. Nagyon elégedett vagyok.
Szeretne üzenetet írni?
Készíts egy átlátszó arcmaszkot egy szódás palackból
Mark Sanders ipari tervező megmutatja nekünk az új, továbbfejlesztett dizájnját.